Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE

Üdvözöljük a Miskolc Déli Ipari Parkban!

A Miskolc Déli Ipari Parkban több zöldmezős ingatlan is rendelkezésre áll. Bővebb információkért kattintson ide!

Miskolc Déli Ipari Park

Miskolc Déli Ipari Park

 

Miskolc Déli Ipari Park (MIDIP)
A 93,5 hektáros, Miskolc Holding Zrt. tulajdonában lévő Miskolc Déli Ipari Park (MIDIP) egy kiválóan megközelíthető iparterület, mely az M30-as autópálya bekötőútja és a Budapest-Miskolc vasúti fővonal mellett található.

Közép-Európa kiemelt közlekedési folyosóinak metszéspontjában fekszik, pár órányi autós távolságra a térség regionális központjaitól (Budapest, Debrecen, Kassa, Pozsony, Ungvár), illetve nemzetközi repülőterektől.

A park kiemelkedő közösségi közlekedési rendszerrel is rendelkezik a befektetők igényei szerint alkalmazkodóképes városi buszközlekedésnek köszönhetően.

A terület 2009-ben nyerte el az ipari park címet, amelyben ma már több nemzetközi és hazai vállalkozás is otthonra talált. A Miskolc Déli Ipari Park 2014-ben megkapta „Az év befektetőbarát ipari parkja” címet.

További területekkel bővül a Miskolc Déli Ipari Park
A Miskolc Déli Ipari Park fejlesztésének alapvető célkitűzése olyan alapinfrastruktúrával ellátott és jó közlekedési kapcsolatokkal, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező ipari park kialakítása és fejlesztése, amely elengedhetetlen gazdaságélénkítő beruházások telepítéséhez.

A fejlesztéseket a várható befektetői igényekkel összhangban tervezzük, melyekkel új vállalatok és vállalkozások betelepítéséhez, valamint a helyi vállalkozások bővüléséhez járulunk hozzá.

A Miskolc Déli Ipari Parkhoz kapcsolódó 120 hektáros zöldmezős területfejlesztési beruházással aszfaltburkolatos út épült járdával, kerékpárúttal, körforgalommal és közvilágítással. Megoldottá vált az ivóvíz ellátás és szennyvízelvezetés, valamint megvalósult a csapadékcsatorna, csapadékvíz átemelő és záportározó kiépítése. Az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhető, és Miskolc környezetbarát és okos városfejlesztési irányvonalaként a geotermikus energia is a befektetők rendelkezésére áll.

A fejlesztések megvalósulása a TOP-6.1.1-15 és TOP-6.1.1.-16 projektek keretében valósultak meg 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A projektek támogatási összege a TOP-6.1.1-15 projekt esetében nettó 1,5 milliárd Ft, a TOP-6.1.1.-16 projekt keretében pedig 1,977 milliárd Ft.