Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE

Toborzás és próbagyártás a Takata miskolci gyárában

2014-12-30

Decemberben a fröccsöntő gépek is megkezdték az első alkatrészek próbagyártását a Takata miskolci gyárában. Az év végén már több mint 300 munkavállalója van a cégnek, és folyamatosan keresik az új kollégákat a különböző területekre – megkezdődött az operátorok toborzása.

Az első gyártósorok, az első tíz fröccsöntő gép, valamint az első festősorok is megérkeztek a miskolci gyárba. Mint arról beszámoltunk, a gyártás különböző folyamatai egymással párhuzamosan készülnek fel, az első gyártósorok beállítása, installálása kész, tesztüzemük is megkezdődött – az eredeti terveknek megfelelően – még októberben. Decemberben a később érkezett fröccsöntő gépek is megkezdték az első alkatrészek próbagyártását.

Ahogy gyarapodnak a feladatok, úgy bővül az alkalmazottak létszáma. Jelenleg több mint 300 munkavállalója van a cégnek Miskolcon. De, ahogy az a cég honlapján és a nagy hazai állásportálokon, újsághirdetésekben is nyomon követhető, folyamatosan keresik az új kollégákat a különböző területekre – így a mérnökségre, a logisztikához, minőségügyhöz, a gyártáshoz, valamint megkezdődött az operátorok toborzása.

Az építkezés ideje alatt is csak magyar vállalatokkal dolgozott együtt a Takata, és a gyár működése során szeretnének helyi és magyar beszállítókkal dolgozni. A cégnél megtudtuk, keresik lehetséges partnereiket. Ennek egy jó „bizonyítéka”, hogy az első megrendeléseket – két összeszerelő gépét – el is küldték egy magyar gépgyártónak. Ezzel párhuzamosan folyamatban van az egyes alkatrészek beszerzése helyi beszállítóktól, és az első szerszámmegrendeléseket elküldték, szintén helyi beszállítóknak.

Folyamatosan újabb gyártósorokat állítanak be, így hamarosan megkezdődhet azok tesztüzeme és üzeme. A tervek szerint 2015-ben Miskolcon mintegy 4 millió darab légzsákegységet gyárt majd a Takata.

Forrás: minap.hu