Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE

Takata – nőhet a foglalkoztatottak száma

2015-06-29

A Takata Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője a Miskolcon való letelepedés fázisait fényképek segítségével elevenítette fel a gyárlátogatás alkalmával.

„A miskolci gyár a Takata cég életében referencia nemcsak Európában, hanem a világ más részein is. Ilyen projektet nem lehetett volna máshol véghezvinni, csak itt, Miskolcon” – méltatta a cég és a város együttműködését Kersten Bachmann azon a május 12-i gyárlátogatáson, amin a város és a Miskolc Holding vezetői vettek részt.

A Takata Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője a Miskolcon való letelepedés fázisait fényképek segítségével elevenítette fel a gyárlátogatás alkalmával. Kersten Bachmann a kronológia közben kiemelte: mióta 2013 novemberében a parlamentben bejelentették, hogy a Takata cég gyárat alapít Miskolcon, azóta is szoros együttműködésben dolgoznak a várossal, amit a cég nagyra értékel.

Az ügyvezető leszögezte: hasonló nagyságú projektek megvalósítására 2-3 évre van szükség, Miskolc támogatásával, magyar partnercégek részvételével azonban itt alig egy év alatt felépült a mintegy 60 ezer négyzetméteres gyár, és tavaly októberben már a termelést is megkezdték. Kersten Bachmann jelenlegi kollégáiról is rendkívül elismerően szólt. Véleménye szerint nagyon motiváltak, jó munkát végeznek, kiváló minőségben. „Egy nagy családként dolgozunk itt együtt”, fűzte hozzá.

„Miskolcon a Takata a foglalkoztatás egyik zászlóshajója” – ezt már Kriza Ákos emelte ki a látogatás alkalmával. A polgármester hozzátette: ha továbbra is ilyen elánnal végzik a gyárban a munkát, hamarosan újabb gépek állnak majd a gyártócsarnokokban, újabb miskolciaknak adva munkát. Mint megtudtuk, jelenleg mintegy 450-en dolgoznak a gyárban, az év végére azonban 7-800 főre nőhet az itt foglalkoztatottak száma.

Forrás: takata-miskolc.hu