Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE

Automotive Hungary – Miskolc a Te helyed!

2016-10-14

Miskolc városa és partnerei ismét saját standdal jelennek meg az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon, melyet október 19-21. között rendeznek Budapesten a Hungexpo területén. Pfliegler Péter alpolgármester szerint az expo kitűnő alkalom arra, hogy Miskolc tovább bővítse partneri hálózatát, megmutassa lehetőségeit és eddigi eredményeit, melyek igazolják érettségét egy autógyártó betelepülésére.

Mint a szakkiállítás honlapján is olvasható, a négy magyar autógyártó cég mellett számos város és régió is megjelenik a kiállításon, többek között a Nyugat-Pannon Régió, Miskolc, Győr, és idén először csatlakozik Tatabánya is.

pfliegler_peter_141222ml_08.jpg

– Miskolc visszatérő kiállítóként harmadik alkalommal jelenik meg az autóipar minden jelentősebb szereplőjét felvonultató rendezvényen. Indokolja ezt, hogy a város szerepe a járműiparban egyre dominánsabb, szélesedik a gyártott autóalkatrészek spektruma, növekszik volumene – indokolta a rendszeres részvételt Pfliegler Péter. Az ágazat erősödése elsősorban az autóipari beszállítók – Bosch, TAKATA, Shinwa, Remy és a többiek – fejlesztéseinek köszönhető, melyhez a képzőintézmények és kutatóintézetek is igyekeznek alkalmazkodni. A Miskolci Egyetem idén ősszel elindította a járműmérnöki alapképzését, a Miskolci Felnőttképző folyamatosan szervezi ágazathoz kötődő képzéseit. – A város támogatja egy olyan oktatási rendszer kialakítását, amely az autóipari beszállítókhoz és magához az autógyártáshoz is biztos tudással rendelkező szakembereket képez már a középiskolától kezdve – hangsúlyozta az alpolgármester. – Miskolc a cégeknek szabad munkaerőt, képzett szakembereket, infrastruktúrával ellátott területet, a szakembereknek, szakmunkásoknak munkahelyet, otthont, jövőt tud adni. Ez egy közös gondolkodást mutat, azt üzeni, hogy Miskolc azoknak a helye, akik dolgozni akarnak, akik munkahelyet kínálnak, akik fejlesztenek, és a jövőre építenek. Kiállítóként ez Miskolc és partnereinek legfőbb üzenete 2016-ban. Miskolc ma már munkahelyet, otthont így tervezhető jövőt jelent a munkavállaló részére, és ez üzenet a befektetők, a már Miskolc területén működő vállalatok számára is, hogy igen, itt továbbra is van és lesz képzett munkaerő, amely rendelkezésre áll – húzta alá Pfliegler Péter.

automotive_hungary_141105_ml.jpg

A miskolci standon az érdeklődők információt kaphatnak a már letelepült és sikeresen működő cégekről és azokról az intézményekről, amelyek – a város mellett és ezzel együttműködésben – segíthetik az új befektetők letelepedését. Bemutatják azt a számos oktatási, turisztikai és kulturális lehetőséget, amelyeket Miskolc a munkáltatóknak és a munkavállalóknak kínál.

Bemutatkozik a kiállításon Miskolc foglalkoztatási paktuma is, amely a városra és térségére kiterjedő formalizált együttműködés a munkaerőpiacon érintett szervezetek és intézmények között. Miskolc MJV Önkormányzata, a Miskolc Holding, a Kormányhivatal, a Kereskedelmi és Iparkamara valamint a város vállalkozásai közösen kidolgozott foglalkoztatási stratégia mentén, a valós munkaerő-piaci keresleten és kínálaton alapuló képzési, oktatási és humán fejlesztési, illetve foglalkoztatási programokat dolgoznak ki és valósítanak meg. Az 5 éves program lehetőséget kínál a cégeknek fejlesztésre, a munkavállalóknak a képzettségükhöz, adottságaikhoz és tapasztalataikhoz leginkább illeszkedő munkahely megtalálására.

auto_expo_141105ml_45.jpg

Miskolc önkormányzata mellett a Miskolc Holding Zrt., a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., a Takata Safety Systems Hungary Kft., az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC), a Shinwa Magyarország Precíziós Kft., a Remy Automotive Hungary Kft., a Miskolci Egyetem, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Miskolci Felnőttképző Központ Kft. is kiállít a standon.

Miskolc és partnerei a Hungexpo "A" pavilon 308A standján állítanak ki október 19-21-e között. Miskolc ott is a Te helyed!