Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE  RU

Üdvözöljük a Miskolc Déli Ipari Parkban!

A 93,5 hektáros terület Miskolc déli határában, az M30-as autópálya bekötőútja mellett található. Jó megközelítési lehetőséggel a Budapest–Miskolc vasúti fővonal és a 3-as számú főút között, a betelepült nagyáruházak és más kereskedelmi létesítmények szomszédságában helyezkedik el.

A terület 2009-ben nyerte el az Ipari Park címet, és a gazdasági válság kedvezőtlen hatásai ellenére folyamatosan fejlődni tudott. A kezdeti fejlesztésektől 2013-ra eljutott odáig, hogy egy külföldi beruházó 2010 óta a legnagyobb hazai zöldmezős beruházás helyszínének választotta.

A Miskolc Holding Zrt. 2012-ben sikerrel pályázott és 460 000 000 Ft, vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program ÉMOP 1.1.1/A és C-11 „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” című pályázat keretében.

A pályázat a Miskolc Déli Ipari Park (MIDIP) infrastrukturális fejlesztésére irányul, alapvető célja az Ipari Park címmel rendelkező terület infrastrukturális ellátottságának olyan szintre emelése, amely vonzóvá teszi a területet az idetelepülni szándékozó versenyképes vállalkozások számára.

A projekt részeként megvalósul a MIDIP területén belül lévő, 62,5 hektár nagyságú terület alapinfrastruktúrával való ellátása (út- és hídépítés, vízellátás, csapadékvíz- és szennyvízelvezetés, valamint a villamos- és gázenergiával történő ellátás lehetőségének biztosítása).

Ezáltal megvalósulnak a projekt legfőbb célkitűzései: a rendelkezésre álló iparterület fejlesztése és hasznosítása, új vállalatok és vállalkozások betelepítése által új munkahelyek teremtése, értékteremtő és bevétel-generáló beruházások megvalósítása.