Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE

Terv szerint halad a munka a Déli Ipari Parkban

2014-02-26
Épül az infrastruktúra a Déli Ipari Parkban

Már fektetik a közműveket a Déli Ipari Parkban és a nagyfeszültségű távvezeték oszlopai is a helyszínen vannak, a napokban állítják be őket. Minden a terv szerint halad ahhoz, hogy az ipari park fejlesztése nyárra, a Takata üzemcsarnokának építése pedig az őszre elkészülhessen.

December végén kezdődött a munka az ipari park területén, ahol a Miskolc Holding Zrt. végzi az infrastruktúra kiépítését, melyre ÉMOP-os támogatás felhasználásával összesen 920 millió forintot költhet. A kormány támogatásának köszönhetően 540 millió forintból épülhet majd ki a bekötő út az autópályához.  

Az infrastruktúraépítés első ütemét két kivitelező céggel végezteti el a Miskolc Holding. A területen áthaladó, 120 kV-os, magasfeszültségű távvezeték pontosan a Takata 60 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát „szelné ketté”, így ennek áthelyezése elengedhetetlen, melyet a felsőzsolcai SAG Hungaria Kft. végez. Az új oszlopok már a helyükön vannak, a felállításuk következik, március végére ugyanis ki kell épülnie az új vezetéknek a mostanitól jóval távolabb, a régit pedig le kell, hogy bontsák.

A terület másik kivitelezője a miskolci P1-BAU Kft., amely az ivóvíz- és szennyvízhálózat, illetve a csapadékvíz-elvezetés kiépítését végzi el, illetve egy hídáttörést. A 260 millió forintos beruházás átadási időpontja július 31.

Szerdán kilátogatott a területre Pfliegler Péter alpolgármester, aki elmondta, nagyon sok pozitív fejlemény van, jó ütemben halad a munka. Külön szólt a bekötő útról, melyet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. valósít meg egy körforgalommal, az ipari parkra rávezető úttal és egy híddal a Hejő patakon. Az alpolgármester szerint nincs különösebb akadálya, hogy a Takata is elkezdje a tereprendezést követően a konkrét építési munkálatokat.