Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE

Megkezdődött az infrastruktúrafejlesztés a Déli Ipari Parkban

2014-01-24
Dolgoznak a munkagépek az ipari park területén

Január 24-én elindulhatott az infrastrukturális fejlesztés a Déli Ipari Park területén, ahol az egyik cég átvette a munkaterületet, a másik pedig már el is kezdte a méréseket, miközben gőzerővel folyik a Takata beruházás tereprendezése is.

December végén kezdődött a munka az ipari park területén, ahol a Miskolc Holding Zrt. végzi az infrastruktúra kiépítését, melyre összesen ÉMOP-os támogatás felhasználásával 920 millió forintot költhet, mondta el a helyszínen Vécsi György, a holding elnöke. A kormány támogatásának köszönhetően 540 millió forintból épülhet majd ki a bekötő út az autópályához egy körforgóval.

Az infrastruktúraépítés első ütemét két kivitelező céggel végezteti el a Miskolc Holding. A területen áthaladó, 120 kV-os, magasfeszültségű távvezeték pontosan a Takata 60 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát „szelné ketté”, így ennek áthelyezése elengedhetetlen, melyet a felsőzsolcai SAG Hungaria Kft. végzi majd, melynek munkatársai már el is kezdték pénteken az új távvezetéktartó oszlopok helyének a kitűzését, hogy a jövő héten elkezdődhessen a betonozás is. Márciusra ugyanis már ki kell épülnie az új vezetéknek a mostanitól jóval távolabb, a régit pedig le kell, hogy bontsák.

Átvette az építési területet a másik kivitelező, a miskolci P1-BAU Kft. is, amelynek ügyvezetője, Pető Zsolt elmondta, jövő héten el is kezdik a munkát, amely az ivóvíz- és szennyvízhálózat, illetve a csapadékvíz-elvezetés kiépítését tartalmazza, illetve egy hídáttörést készítenek még el. A 260 millió forintos beruházás átadási időpontja június 31.

Vécsi György hozzátette, fontos az infrastruktúra-kiépítés pontos határidejének betartása, hiszen a Takata beruházás földmunkái már nagyjából hetven százalékos készültségi fokon állnak, ha pedig az elkészül, akkor indul a csarnok építése is, hiszen a japán cég szeptember végére el akar készülni a beruházással.

Az elnök arról is szólt, hogy a Takata után nagy az érdeklődés beruházó cégektől a Déli Ipari Park további területére is.