Miskolc Déli Ipari Park nagyobb térkép

HU  EN  DE  RU

Befektetésösztönzés

A Miskolc Déli Ipari Park szolgáltatásait a területen már jelenlévő és a jövőbeni letelepedők mindenkori igényeihez igazítjuk – ezzel is ösztönözve a jelenlegi partnereinket további, a potenciális beruházókat pedig újabb befektetésekre. Célunk, hogy partnereinknek olyan üzemeltetési hátteret biztosítsunk, amely még költséghatékonyabbá és eredményesebbé teszi üzleti tevékenységüket.

A letelepedő cégek működését azzal is segítjük, hogy partnerkapcsolatokat építünk ki olyan helyi szolgáltató cégekkel, melyek az Ipari Parkba költöző vállalkozások szinte minden igényét kielégítik, legyen szó könyvelésről, adóügyekről, marketingről, informatikáról, vagy éppen tervezői-mérnöki-kivitelezői feladatokról. Egyéb igények esetén az adott területen megfelelő kompetenciákkal rendelkező cégeket és szakembereket is tudunk befektetőinknek ajánlani.

Miskolc befektetésösztönzési csomagja »

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának 32/2008. (XI.26.) számú rendelete Miskolc vállalkozásfejlesztési és befektetés-ösztönzési programjáról »

Egyéb ipari gazdasági zóna (Ge)

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának a 21/2004. (VII. 6.) sz. rendeletével elfogadott Miskolci Építési Szabályzat 8 §. (3) szerint egyéb ipari gazdasági zóna területi besorolású övezetbe – Ge–611808 – tartozik.

A terület jellemzően ipari, energiaszolgáltatási és településgazdálkodási telephelyek, kereskedelmi, szolgáltatási épületek építésére alkalmas.

Az övezeti zónára érvényes előírások:

  • 6        vegyes építészeti karakter
  • 1        nem kialakult építési övezet
  • 1        szabadon álló – telepszerű beépítési mód
  • 8        legkisebb kialakítható telekméret 2500 m2
  • 0        megengedett legnagyobb beépítettség 50%
  • 8        megengedett építménymagasság 35,0 m

Az ingatlanra vonatkozó zöldterületi mutató 25%

Az ipari park területének hasznosítása

TERÜLET NAGYSÁGA
Összterület 93,55 ha
Hasznosítható terület 92,64 ha
Betelepített terület 23,39 ha
Hasznosítható szabad terület 69,25 ha

Összterület: A tulajdoni lap összesítőben felsorolt, helyrajzi számok szerint megadott és összesített bruttó terület (beleértve a nem értékesíthető területeket is), amely az Ipari Park címet viseli.

Hasznosítható terület: Az összterületből a nem értékesíthető területek (utak és közterületek) levonásával kapott nettó terület, amely vállalkozások számára értékesíthető (eladható, bérbe adható) vagy már értékesített (eladott, bérbe adott), beleértve az ipari parkban már az Ipari Park cím elnyerése előtt működő vállalkozások területét is, függetlenül attól, hogy ténylegesen működik-e rajta vállalkozás.

Betelepített terület: A hasznosítható területnek az a része, amelyen vállalkozás működik, vagy hasznosítása (értékesítése, bérbe adása) megtörtént, függetlenül attól, hogy a vállalkozás megkezdte-e működését vagy beruházását.

Hasznosítható szabad terület: A szabadon hasznosítható, értékesíthető (eladható, bérbe adható) területet úgy kapjuk, hogy a hasznosítható (nettó) területből (2) levonjuk a már betelepített területet (3).

Példamutatók Miskolc befektetésösztönzési intézkedései

Miskolc 2016-ban már harmadik alkalommal kapta meg a Befektetőbarát Településeknek járó elismerést, mivel sikeresen elvégezte és teljesítette a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) képzési programját.